O CryoSave-u

  • Još od 2000-te godine u CryoSave-u pohranjujemo matične ćelije iz krvi pupčane vrpce i tkiva pupčane vrpce za porodice iz cijelog svijeta.

    Mi smo vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija i najbrža rastuća banka u svijetu koja je 2012-te godine pohranila svoj 200.000-ti uzorak. Za razliku od većine naših konkurenata, u potpunosti posjedujemo pet vlastitih i akreditovanih laboratorija sa vrhunskom opremom i osobljem sa stručnim tehničkim znanjem, što znači da se vaš uzorak nalazi u sigurnim rukama.

Osnovana 2000-te godine

…kompanija CryoSave je više od 12 godina aktivna u grani industrije koja se bavi matičnim ćelijama. Naš dugogodišnji profesionalizam i stručnost prepoznata je od strane medicinske zajednice i mi trenutno pružamo usluge na međunarodnom nivou u preko 70 zemalja svijeta i na šest kontinenata.

Vaš uzorak će biti sigurano pohranjen do momenta kada vam može zatrebati. Sa potpunim roditeljskim zahtjevom i saglasnošću, mnogi uzorci već su bili poslani iz naše laboratorije na korištenje u svrhu tretmana.

Odabir CryoSave-a znači:

Kvalitet

Mi garantujemo standarde najviše kvalitete u pogledu transporta, obrade i bezbjednosti pohranjenih matičnih ćelija vaše bebe pri pohranjivanju krvi iz pupčane vrpce. Uzorci koji povučeni iz CryoSave-a su uspješno iskorišteni za transplantacije matičnim ćelijama, što je još jedan razlog da pohranite matične ćelije.

Profesionalna ekspertiza

Sa više od 12 godina aktivnosti krioprezervacije, više od 300 doktora medicine i laboratorijskih tehničara, mi smo banka matičnih ćelija sa najviše iskustva koja razumije potrebu za čuvanjem krvi iz pupčane vrpce.

Kvalitet

Mi garantujemo standarde najviše kvalitete u pogledu transporta, obrade i bezbjednosti pohranjenih matičnih ćelija vaše bebe pri pohranjivanju krvi iz pupčane vrpce. Uzorci koji su povučeni iz CryoSave-a su uspješno iskorišteni za transplantacije matičnim ćelijama, što je još jedan razlog da pohranite matične ćelije.

Dvostruko pohranjivanje

Upotrebljavamo sistem dvostrukog pohranjivanja, što znači da se matične ćelije jednog djeteta pohranjuju nezavisno u dva odvojena spremnika zbog dodatne sigurnosti. Ova praksa ima dodatnu korist što povećava terapijske mogućnosti, jer ne moramo dostaviti cijeli uzorak za liječenje ili istraživanje. Tako smo povećali korist svakog od uzoraka koje pohranjujemo.

Akreditacije

Službeno smo akreditovani kao licencirana ustanova za organe i tkivo od strane holandskog ministarstva zdravstva Farmatec, belgijskog regulatornog tijela – FAGG, AABB, Swissmedic (Švicarska vladina agencija za terapeutske proizvode), ISO 9001:2008 (Međunarodna agencija za standardizaciju, certifikat Instituta Paul Ehrlich i GMP certifikat).

Istraživanja

CeyoSave podržava istraživanje visokog nivoa i sarađuje sa vodećim univerzitetima, doktorima i naučnicima koji se bave matičnim ćelijama.

Mi brinemo o porodici i o djeci

CryoSave konstantno teži da poboljša svoje usluge i da ponudi najbolje smjernice svojim klijentima, madicinskoj zajednici i javnosti uopšte. Zahvaljujući našem programu koporativne društvene odgovornosti, ohrabrujemo naše kancelarije da poduzimaju aktivnosti koje imaju pozitivan učinak na lokalnu zajednicu. Pored toga, CryoSave je u 2012.godini osnovao Odbor roditelja. Ovaj program roditeljima daje mogućnost posjete CeyoSave laboratoriju i saznaju više o našoj porodičnoj banci matičnih ćelija. Ovo je jedinstvena inicijativa za stvaranje interakcije između kompanije i klijenata i način da se ojača transparentnost organizacije, pružajući direktni uvid u njen profesionalni rad i dugoročne ciljeve.

Već dugi niz godina, CryoSave uspješno vodi program besplatnog porodičnog pohranjivanja matičnih ćelija, za porodice koje žele pohraniti krv iz pupčane vrpce svog novorođenčeta za liječenje člana porodice kojem je dijagnostifikovao po život opasno oboljenje koje se može tretirati matičnim ćelijama.