Procedura

KORACI POHRANJIVANJA

 • 1 Želite da pohranite matične ćelije Vaše bebe? Kontaktirajte nas : +387-70-311046

  Preko 310.000 uzoraka su pohranjeni u CryoSave-u do danas. Kako se ovaj broj svakodnevno povećava tako se i naš ugled i povjerenje kod roditelja učvršćuje.

  Službeno akreditirana od strane Ministarstva zdravlja Švicarske kao banka za organe i tkiva, garantujemo najviše standarde kvalitete u smislu transporta, obrade i sigurnosti pohranjenih matičnih ćelija.

 • 2 Uzmite Vaš set za prikupljanje uzoraka!

  Nakon što ispunite formulare, a prije samog poroda, dobit će te naš set za prikupljanje uzoraka koji će Vaš doktor ili babica koristiti pri prikupljanju uzoraka krvi iz pupčane vrpce ili tkiva pupčane vrpce

 • 3 Uzimanje uzorka

  Nakon što ste se sigurno porodili, ljekar ili babica uzimaju krv iz pupčane vrpce i tkiva pupčane vrpce, stavljaju uzorke u set za prikupljanje i kompletiraju identifikacijski formular.

  Vaši uzorci su spremni za isporuku.

 • 4 Nazovite CryoSave dežurne brojeve telefona +387-70-311046

  Uzorak će biti preuzet od strane zaposlenih i predat ovlaštenoj međunarodnoj kurirskoj službi koja dostavlja uzorak u našu laboratoriju.

 • 5 Obrada i skladištenje uzoraka

  U našem laboratoriju, uzorci se obrađuju po potpuno automatizovanom sistemu bez rizika od kontaminacije.

  Svi uzorci su ispitani, a nakon uspješnih rezultata, pripremljeni za pohranu.

 • 6 Certifikat o pohranjivanju

  U periodu do 14 dana nakon poroda dobit ćete laboratorijske rezultate i informacije o uspješnosti pohrane Vašeg uzorka.

  Zatim ćemo vam izdati Certifikat o uspješnom pohranjivanju sa jedinstvenim brojem koji odgovara broju spremnika sa matičnim ćelijama Vaše bebe. U slučaju potrebe za medicinskim tretmanom, uzorci će vam biti dostupni odmah.