CryoSave : Vrhunska postrojenja

POSJEDUJEMO VLASTITE LABORATORIJE I KONTROLE

CryoSave je akreditovan kao licencirana ustanova za organe i tkiva koja se bavi prikupljanjem, analizom, obradom i čuvanjem matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce. CryoSave je najiskusnija, najpouzdanija i tehnološki najnaprednija banka matičnih ćelija u Evropi. CryoSave je osnovan 2000.godine i aktivan je u oblasti matičnih ćelija preko 15 godina. Naša dugogodišnja profesionalnost i stručnost priznati su od strane medicinske zajednice i čuvamo uzorke matičnih ćelija iz preko 70 zemalja na šest kontinenata. Svakodnevno težimo unaprijeđivanje naših ustanova i protokola kako bismo osigurali najbolji kvalitet i sigurnost u krioprezervaciji. Naša stručnost i kvalitet omogućili su korištenje mnogih uzoraka otpuštenih iz naših ustanova za liječenje rezličitih oblika leukemije, Blackfan-Diamond anemije, meduloblastoma i cerebralne paralize.

Ekspertiza u obradi i pohranjivanju


Kompletan proces, od uzimanja uzorka preko transporta, obrade, testiranja, krioprezervacije, čuvanja i oslobađanja uzorka za terapiju, je pomno praćen i kontrolisan. CryoSave Sistem kontrole kvaliteta je strukturiran prema ISO 9007, AABB i FACT smjernica, koje se koriste za regulisanje rada banaka i matičnih ćelija. Naš Sistem za kontrolu kvalitete koristi specijalne vrhunske tehnologije da obezbjedi potpuno praćenje od klijenta preko laboratorije do postrojenja za pohranu.

Mi obrađujemo sve uzorke koristeći kompletno automatizovani sistem bez rizika od kontaminacije. Smanjenje volumena krvi iz pupčane vrpce prije krioprezervacije je najbolja metoda korištena kod većine javnih, privatnih i porodičnih banaka matičnih ćelija širom svijeta. Za transplataciju hematopotskih matičnih ćelija, potrebna su samo bijela krvna zrnca, koja predstavljaju glavni terapijski potencijal. Tehnika automatizovane obrade omogućava prezervaciju i jako nezrelih matičnih ćelija koje mogu imati potencijalne primjene u tretmanima ne-krvotvornih bolesti.

Vaš uzorak će biti sigurno pohranjen do momenta kada vam može zatrebati. Sa potpunim roditeljskih zahtjevom i saglasnošću, mnogi uzorci već su poslani iz naše laboratije na korištenje u svrhu tretmana. U nekim slučajevima, a opet uz puni roditeljski zahtjev i pristanak, možemo osloboditi uzorak u svrhe istraživanja, što dokazuje da je razvoj budućih tretmana jedan od osnovnih elemenata CryoSave poslovanja.